Folders

Je kunt onze folders bestellen of downloaden, maar hieronder je keuze.

Downloaden Bestellen
SJ voor folders

StomaJONG

Heb of krijg jij een stoma of pouch? StomaJONG is er voor jou! Voor en door jongeren tussen de 18 en 40 jaar.

Colostoma voorkant folder formaat

Colostoma

Heb of krijg je een colostoma? Hier vind je meer info over de operatie, materialen en het leven met een colostoma.

folder ileo klein

Ileostoma

Heb of krijg je een ileostoma? Hier vind je meer info over de operatie, materialen en het leven met een ileostoma.

Pouch

Alles wat je wilt weten over het krijgen, het hebben en het leven met een pouch en continent ileostoma.

Neoblaas en urinestoma

Neoblaas en (continent) urinestoma

Heb of krijg je een neoblaas of een urinestoma?  Hier vind je meer informatie over de operatie en leven met een urinestoma of neoblaas.

Voedings folder 2021_klein

Voedingstips bij stoma of pouch

Deze folder is voor alle type stoma of pouch. Je vindt in deze folder allerlei handige tips en adviezen over je voeding.

Sportfiet folder klein

Sportief bewegen

Alles wat je moet weten over bewegen met een stoma of pouch. Vind tips en handige informatie.

Onderzoeksagenda_klein

Onderzoeksagenda

Met deze onderzoeksagenda wil de Stomavereniging onderzoek en innovatie op het gebied van stomazorg en kwaliteit van leven te stimuleren.

Schermafbeelding 2020-03-11 om 11.00.19

Word lid!

In deze folder lees je wat de vele voordelen zijn van een lidmaatschap van de Stomavereniging.

Reizen

Waar moet je aan denken vóór en tijdens je vakantie? Ook vind je hierin een lijst met begrippen rondom stoma en pouch in 12 talen.

Praatkaart leven urinestoma klein

Praatkaart leven met een urinestoma

Op deze praatkaart wordt het leven met een urinestoma eenvoudig uitgelegd

Praatkaart seks vrouw klein

Praatkaart seksualiteit (vrouw)

Op deze kaart wordt de invloed van het krijgen van een stoma op je seksleven uitgelegd.

praatkaart seksualiteit 2 klein

Praatkaart seksualiteit (man)

Praatkaart urinestoma

Op deze praatkaart wordt het krijgen van een urinestoma eenvoudig uitgelegd

Praatkaart darmkanker

Praatkaart darmkanker en stoma

In deze praatkaart wordt darmkanker en het krijgen van een stoma eenvoudig uitgelegd.

Gastlessen zorg klein

Gastlessen (zorg)

Meer weten over het leven met een stoma of pouch? Maak gebruik van onze gastlessen voor (thuis)zorgorganisaties.

gastles school klein

Gastlessen (scholen)

Meer weten over het leven met een stoma of pouch? Maak gebruik van onze gastlessen voor scholen.

Kinderen met stoma

Kinderen met een stoma

Baby’s of kinderen krijgen vaak om een andere reden een stoma dan volwassenen. Wat zijn de gevolgen? En hoe ga je er mee om?

Pamflet

Stomamaterialen en hulpmiddelen: Wat moet je weten?

Dit pamflet bevat de 10 belangrijkste vragen en antwoorden over stomamaterialen en hulpmiddelen.

Dit is goede stomazorg

Dit is goede stomazorg!

Bij wie kun je terecht als je problemen hebt met je stoma? Hierin staat wat je mag verwachten van de stomazorg in het ziekenhuis en thuis.

Kwaliteitscriteria

Kwaliteitscriteria voor goede stomazorg

Waar moet goede stomazorg in het ziekenhuis en thuis aan voldoen? Deze folder bevat de criteria voor goede stomazorg vanuit jouw perspectief.

Seks

Seksualiteit en relaties

Seks na de aanleg van een stoma: kan het, is dat anders en wat zijn praktische punten. Open en eerlijk over seksualiteit.

Bezoekdienst

Hoe werkt de Bezoekdienst? Vertel je verhaal en vraag om tips en advies. Thuis of telefonisch.

Irrigeren

Irrigeren bij een colostoma geeft vrijheid: iets voor jou?